Az Eszterházy torta tulajdonképpen GLUTÉNMENTES ha nem zsirozott – lisztezett pléhen készítjük mint az eredetit🙂Én így tettem.

Eszterházy lap

  • 300 gr tojásfehérje(10db)
  • 300 gr cukor
  • 350 gr pörkölt darált dió

Krém

  • 315 gr tej
  • 150 gr cukor
  • 200gr tojássárgája (10db)
  • 65 gr pörkölt darált dió
  • 50 gr cognac
  • 375 gr puha vaj

A tetejére fondánt rakunk. Mivel nekem nem volt itthon így fehér csokoládéval oldottam meg😉

Tipp

A vaj legyen puha a krémhez, kicsit olvadt. Ha ikrásodik a krém keverés közben akkor egy kis krémet ki kell venni mikorban felmelegiteni és úgy hozzáadni a krémhez. Kemény volt a vaj és nem tudott habosodni. Ha elfolyik a krém mert meleg volt az alap vagy túl lágy volt a vaj akkor egy kis keverés után be kell rakni mélyhütőbe majd ha már keményebb akkor újra kihabositani😉

A teljes receptért látogasd meg Facebook oldalamat és ha tetszik dobj egy lájkot és oszd meg az ismerőseid között:

Sziasztok.

Ma egy másik klasszikust hoztam😉

Eszterházy torta🙂

Az Eszterházy tulajdonképpen GLUTÉNMENTES ha nem…

Közzétette: Zso süti tanodája – 2020. május 12., kedd

Facebook Kommentek
Bármilyen kérdésed adódna, keress bizalommal!