Karamellás csokimousse közepén folyékony áfonya betéttel, sós – karamell glaze. Lisztmentes fehér csokis-mandulás felverten.

Felvert

  • 2 db tojás
  • 55 gr mandulaliszt
  • 37 gr fehér csokoládé
  • 37 gr cukor
  • Kb 100 gr tej csokoládé az áthúzáshoz.

Karamellás csokimousse

  • 33 gr cukor
  • 100 gr állati tejszín
  • 1 db tojássárga
  • 160 gr étcsokoládé
  • 370 gr állati tejszinhab

Áfonya betét

  • 200 gr mirelit áfonya
  • 50 gr cukor

Sós karamell glaze

  • 225 gr cukor
  • 120 gr vaj
  • 2.5 gr só
  • 335 gr állati tejszín
  • 5 db nagy lapzselatin (10 gr porzselatin +50gr víz)

Tipp

A sós karamell glaze-t előző nap készítsük el és 24 órát hagyjuk a hűtőben. Majd másnap melegítsük fel és 30 celsius fokon használjuk.

A teljes receptért látogasd meg Facebook oldalamat és ha tetszik dobj egy lájkot és oszd meg az ismerőseid között:

Sziasztok.

Ahogy ígértem ma egy francia desszertet hoztam amit most találtam ki😉

Karamellás csokimousse közepén…

Közzétette: Zso süti tanodája – 2020. június 24., szerda

 

Facebook Kommentek
Bármilyen kérdésed adódna, keress bizalommal!