Mimoza (köszönöm a nevet Tünde Klopfer)

Az egyik kedvenc desszertem amire büszke vagyok és az eddigi karrierem legjobb desszertjének tartok. Én találtam ki és raktam össze 😉

Szerintem igazi ízharmónia ami a savanykás, pikáns, édes keveréke.
Persze ez a szakma szubjektív, de remélem Nektek is ízleni fog😉

Joghurt – lime krém, szedres betéttel😉

A krém

  • 190 gr natúr joghurt
  • 75 gr cukor
  • 36 gr limelé, citromlé
  • 190 gr állati tejszínhab
  • 50 gr tojásfehérje
  • 20 gr cukor
  • 4db nagy zselatinlap
  • 2 db lime
  • 130 gr szederpüré(málnapüré)

Ropogós alj

  • 80 gr praliné vagy nutella
  • 20gr fehér csokoládé
  • 37 gr ropogós ostya (ha ezt nem rakjuk bele akkor Gluténmentes a desszert)

Bársony fújás csokoládéval

  • 130 gr fehér csokoládé
  • 130 gr kakaóvaj
  • Zsírban oldódó ételfesték
  • Isomalt cukor a levél diszhez

Köszönöm szépen a feleségemnek a gyönyörű képeket 😍💕💝

Tipp

Ebből a krém mennyiségből 9 db lesz ebben a formában. Mivel ez 6 db os így a maradék krémet tölthetjük pohárba és pohárkrémként is fogyaszhatjuk😉

A teljes receptért látogasd meg Facebook oldalamat és ha tetszik dobj egy lájkot és oszd meg az ismerőseid között:

Sziasztok.

Ma egy fantasztikus nap volt mivel elértük a 3500 követőt, köszönöm szépen.🎀

Ennek örömére elhoztam Nektek…

Közzétette: Zso süti tanodája – 2020. május 8., péntek

 

 

Facebook Kommentek
Bármilyen kérdésed adódna, keress bizalommal!