Mi az a Patreon és hogyan működik?

 

A világ számos részén jelentős kultúrája van a közösségi finanszírozásnak. Ennek egyik formája a Patreon. De mi ez, hogyan működik és miért fontos, hogy kedvenc tartalomszolgáltatónkat ilyen módon támogassuk akár egyetlen kávé árával?

 

Támogató leszekkapcsolat

Mi az a közösségi finanszírozás?

A közösségi finanszírozás azt jelenti, hogy egy adott tartalomszolgáltató olvasója/követője a már meglévő tartalomért adja a támogatást, azokért az írásokért, videókért, tanácsokért és értékért, amit a tartalomszolgáltató hosszas munkával létrehoz és ezt a követő/olvasó nagyon szereti. Nyilvánvaló, hogy az írások/videók – ki milyen platformon tevékenykedik – között mindig lesznek olyanok, amelyek egyeseket jobban, másokat kevésbé érintenek. És vica versa. De alapjában véve azért olvasod/nézed azt adott tartalomszolgáltatót, mert amit ott találsz, az hasznos és/vagy szórakoztató a számodra. Nincs semmiféle zsákbamacska, egy már meglévő “tudásbázishoz” csatlakozol, ahol minden korábbi tartalom elérhető a számodra.

Nálam a cikkek és facebook tartalom teljesen ingyenesen érhetőek el. Az exkluzív videó tartalom nagy munkát igényel, ezért a támogatásodat a már eddig létrehozott videókért ajánlod fel abban a hiszemben, hogy a jövőben is hasonló minőségi videós tartalmakatat szeretnél nézni az oldalamon.

A bizalomnak ez a fajta és fokú jele a legnagyobb inspiráció és elismerés, amelyet a munkámért kaphatok.

A jutalomalapú közösségi finanaszírozási rendszerben nem kell hatalmas összegekre gondolni, amivel hozzájárulsz a tartalomgyártásához. Itt tökéletesen érvényesül a sok kicsi sokra megy alapelv. Ha a facebook követők és az oldal olvasói közül mindenki csak 3 eurós összeggel támogatja a munkámat – ami pár gombóc fagylalt ára -, az olyan elképesztő összeg lenne, amelybe bele se merek gondolni.

Mi az a Patreon és hogyan működik?

A Patreon egy gyűjtőoldal, telis-tele művészekkel, írókkal, zenészekkel, vloggerekkel, bloggerekkel, akiknél a hagyományos bevételi források nem minden esetben működnek. A rendszer keretein belül könnyedén megtalálhatod a számodra szimpatikus alkotókat, az oldaluknál pedig te magad dönthetsz arról, hogy a beállított támogatási összegek közül melyik számodra a legelfogadhatóbb.

A rendszer teljes egészében automatizált és bankkártyás fizetésnek minősül, amely a beállításaid alapján lehet havonta megújuló vagy automatikus.

Több féle támogatási opciót hoztam létre, hogy megtaláld a számodra megfelelő megoldást!

Bármelyik mellett is döntesz nagyon hálás leszek érte, mert ebből tudok egyre jobb tartalmakat létrehozni!

A támogatás menete

 

1. Kattints valahol az oldalamon a “Patreon támogatás” gombra. Ezután válaszd ki a számodra megfelelő támogatási szintet.

 

2. Regisztrálj, ha még nem vagy tagja a Patreon közösségnek. Ez nagyon egyszerű kb 10 másodperc, ha a google vagy a facebook regisztrációt választod.

 

3. Add meg a fizetési adatokat és kész is vagy 🙂

 

A Patreon minden hónap első napján vonja le a pénzt a megadott számláról (bankszámla, PayPal). Ha tehát te november 5-én rákattintottál a támogatás gombra, de 6-án visszavontad a megbízást, akkor valójában nem támogattad az oldalt. Ha csak egyszeri támogatásban gondolkozol, akkor a visszavonással meg kell várnod december 2-át, mert csak így kapom meg a novemberi támogatást.

Kérdésed van, elakadtál? Keress bizalommal az elérhetőségeim valamelyikén!

Visszajelzések

Rólam Írták

Elérhetőségeim

Tel.:
+36-30-250-3972

E-mail:
jurinkazsolt (kukac) gmail.com

Napközben
10:00-18:00

Kövess Facebookon

Bármilyen kérdés adódna keress bizalommal!

Bármilyen kérdésed adódna, keress bizalommal!